Hlavní obsah

Škoda má nový rekord, v červnu vyrobila 98 tisíc automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto v červnu vyrobila na celém světě více než 98 000 vozů, což je měsíční výrobní rekord firmy. Mladoboleslavská Škoda vytvořila v prvním čtvrtletí provozní zisk 185 miliónů eur (5,08 miliardy korun), což je meziročně nárůst o 65,2 procenta.

Foto: Škoda Auto

Článek

V květnu dodala zákazníkům 91 200 vozů, což je meziročně o 15,2 procenta více. Tím dosáhla nejlepšího květnového výsledku podniku. "Naše mladá a atraktivní paleta je velice úspěšná. V důsledku toho jedou i naše výrobní linky na plné obrátky, zejména pak v našem hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi," uvedl Michael Oeljeklaus ze Škody Auto.

V roce 2013 představila Škoda osm nových nebo přepracovaných modelů. Nedávno začala prodávat novou Škodu Octavii G-Tec s pohonem na stlačený zemní plyn. V srpnu uvede na trh novou verzi vozu Octavia Scout a připravuje se prodej tří nových, emotivněji laděných modelů Monte Carlo.

Automobilka už dříve potvrdila, že bude vyrábět ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku nové SUV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám