Hlavní obsah

Škoda Karoq po faceliftu má první ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila ceník Škody Karoq po modernizaci. Nabídka se rozšiřuje u vrcholných stupňů, naopak základní verze Active zmizela.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq po faceliftu

Článek

Pouhý den po premiéře zmodernizované varianty Škody Karoq má prostřední SUV v nabídce značky i ceny pro český trh.

Od středy začínají autorizovaní prodejci přijímat předobjednávky. První exempláře by se k zákazníkům měly dostat na jaře příštího roku.

Podobně jako u dalších modelů se Škoda rozhodla nenabízet na českém trhu zcela základní variantu Active. S dvojicí verzí Exclusive naopak míří směrem nahoru.

„Zákazníci preferují lépe vybavené vozy,” říká vedoucí českého zastoupení Jiří Maláček s tím, že od září 2020 do září 2021 se rozhodlo téměř 47 % zákazníků pro variantu Style.

Další pětina zvolila výbavový stupeň Sportline a jako třetí v pořadí následoval u zákazníků s téměř 15% podílem stupeň Ambition. Pro základní Active nebo pseudo-terénní Scout se nerozhodla ani dvě procenta zákazníků.

Škoda představuje karoq po faceliftu

AutoMoto

Výchozím je tedy stupeň Ambition. S litrovým přeplňovaným tříválcem o výkonu 81 kilowattů, 110 koní, startuje na ceně 638 900 Kč včetně DPH.

Varianta Active dříve nejnižší cenu karoqu tlačila na 530 900 Kč, což je o 108 tisíc korun méně. Ovšem automobilka si dodatečnou výbavu verze Ambition, kterou varianta Active nenabízela, cení na 116 900 korun.

Základní výbava zahrnuje například 16palcová litá kola, zadní parkovací senzory, LED přední světlomety a LED zadní světla s animovanými ukazateli směru a uvítacím efektem, startování tlačítkem, automatickou dvouzónovou klimatizaci, osmipalcový infotainment s digitální asistentkou Laurou či elektricky sklopná zrcátka s vyhříváním.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq po faceliftu

Specifikace Style od 663 900 Kč přidává větší kola, výraznější střešní spoiler v barvě vozu, ostřikovače světlometů, volbu jízdního režimu, vyhřívání předních sedadel, ostřikovačů i volantu, bezklíčové zamykání a startování či vkládané tkané koberce.

Evropské auto roku 2022 má sedm finalistů, nechybí Škoda

AutoMoto

Novinkou je varianta Style Exclusive. Nabídka motorů tehdy startuje u čtyřválce 1,5 TSI o výkonu 110 kW, 150 k.

Za nejméně 823 900 Kč tento stupeň zahrnuje třeba chromované lišty oken, dekorativní prahové lišty, adaptivní podvozek, Matrix-LED přední světlomety s vykrýváním okolního provozu v dálkovém režimu, parkovací senzory vpředu a parkovací kameru vzadu, vyhřívané čelní sklo, 10,25palcový virtuální kokpit nebo infotainment Amundsen s navigací včetně online služeb na 3 roky.

Zatímco dobrodružně laděná verze Scout už po faceliftu není k mání, sportovně vyhlížející Sportline zůstává. Startuje na 763 900 Kč, liší se tradičně leskle černými prvky karoserie, odlišným vzhledem kol či detaily v interiéru.

Opět novotou je Sportline Exclusive. Od 838 900 Kč oproti Sportline navíc zahrnuje třízónovou klimatizaci a vrcholný infotainment Columbus s 9,2palcovým displejem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq po faceliftu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám