Hlavní obsah

Škoda a SUV? V Ženevě se představí studie Yeti

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLASLAV

Yeti. Studie kompaktního SUV mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, která bude představena ve světové premiéře na nadcházejícím autosalónu v Ženevě. Škodovka podle dostupných informací s výrobou podobného modelu nepočítá. V roce 2006 by však modelovou nabídku škodovky měl doplnit automobil na bázi MPV, vycházející ze studie Roomster.

Foto: Evžen Entner, Alfa projekt

Projekt je unikátní začleněním areálu do organismu města, kdy reaguje na řeku Moravu i třídu Kosmonautů.

Článek

"Kompaktní SUV značky Škoda naznačuje potenciál firmy v segmentu, který je pro Škodu Auto zcela novým," sdělila ve zprávě automobilka. Studii charakterizuje mimo jiné panoramatické čelní sklo, které zajišťuje dobrý výhled z vozu. Čelní sklo je jedním z nových prvků designu, které budou v blízké budoucnosti charakterizovat nové modely Škoda.

ANKETA
Oznámkujte design studie Škoda Yeti.
Hlasujte v anketě na konci článku.

Bližší technické parametry vozu automobilka zveřejní na autosalónu v Ženevě. Všeobecně se očekávalo, že Škoda na ženevském autosalónu představí sériovou podobu vozu náležícího do segmentu MPV, který měl být postaven na bázi fabie s inspirací studií Roomster. Mladoboleslavská automobilka by tak kromě fabie, octavie a superbu rozšířila nabídku modelů o atraktivní automobil pro volný čas.

Poptávka po vozech MPV a SUV každým rokem roste, neboť motoristé chtějí od automobilů nejen dobré technické parametry, ale především vnitřní prostor. MPV, které automobilka pravděpodobně představí až na podzimním autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem, by pro domácí automobilku mohlo znamenat i návrat do segmentu lehkých užitkových vozů N1, jejichž prodej loni stoupl o 47,2 %.

Maska studie Yeti je inspirována studií Roomster, kterou automobilka představila ve Frankfurtu loni. Světla jsou volně inspirována Land Roverem Discovery 3. Další snímky Škoda Auto zveřejní až v Ženevě.

Anketa

Oznámkujte design studie Škoda Yeti.
1
71,2 %
2
10,7 %
3
5,8 %
4
3,9 %
5
8,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2958 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Octavia Combi bude stát 499 900 korun

Nová Škoda Octavia Combi, kterou automobilka Škoda Auto ve čtvrtek představila na pařížském mezinárodním autosalonu, se bude prodávat od 499 900 korun. Za tuto...

OBRAZEM: Jak se rodila studie Škoda Enve

Ve středu byla veřejnosti poprvé představena studie Škoda Envo. Na slavnostní vernisáži v Národním technickém muzeu v Praze svůj projekt představili studenti...

Výběr článků

Načítám