Hlavní obsah

Šéf Škody Maier: čtvrtina naší produkce v roce 2025 budou hybridy

Novinky, ČTK, maž

Škoda za dva roky představí svůj první hybridní vůz – půjde o největší model v nabídce, superb. Předseda představenstva Škody Bernhard Maier uvedl, že v roce 2025 budou hybridní modely včetně elektromobilů tvořit bezmála čtvrtinu prodejů mladoboleslavské automobilky.

Foto: Škoda Auto

Bernhard Maier, předseda představenstva Škoda Auto

Článek

Škoda již dříve oznámila, že první vůz s hybridním pohonem uvede na trh v roce 2019 a elektromobil by měl přijít vzápětí. V roce 2025 by měla mít v nabídce čtyři až pět vozů na elektrický pohon.

Prvním hybridem má být model superb, následovat bude mimo jiné velké SUV kodiaq, které Škoda začíná – s konvenčními motorizacemi – prodávat letos. Jako elektromobil se již vyrábí sesterský model Škody Citigo, Volkswagen up!, automobilka ale podle neoficiálních informací vyvine čistě na elektřinu zcela nový vůz.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb 1.4 TSI

Podle Petra Knapa, analytika společnosti EY, která poskytuje podnikové poradenství, nastanou v roce 2020 v EU velmi přísné restrikce v oblasti emisí a automobilky budou muset zareagovat nabídkou aut na alternativní pohon, aby se do kvót stanovených na jejich produkci vešly.

Škoda Auto do roku 2025 zdvojnásobí počet prodaných vozů na více než dva milióny ročně. Loni přitom automobilka zažila rekordní rok, když zákazníkům dodala 1,13 miliónu aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám