Hlavní obsah

Šéf automobilky Alfa Romeo překvapivě rezignoval

Generální ředitel italské automobilky Alfa Romeo Luca De Meo (41) včera překvapivě rezignoval na svou funkci. Podle agentury Reuters tak zasadil ránu úsilí mateřské skupiny Fiat na obrat v hospodaření této luxusní sportovní značky v době jedné z největší krizí automobilového průmyslu za několik desetiletí.

Foto: Alfa romeo, Právo

Alfa Romeo ve skupině Fiat vyrábí sportovněji zaměřená auta.

Článek

Je to špatné znamení," prohlásil analytik Philippe Houchois ze společnosti UBS Warburg. "Věci by se pro Alfu Romeo nemusely vyvíjet příznivě," dodal. Podle analytika Gregora Claussena z firma Commerzbank je sice Alfa Romeo pouze malou součástí skupiny Fiat, ale De Meova rezignace představuje citelný úder.

De Meo uvedl, že se po sedmi letech působení u Fiatu rozhodl sledovat jiné profesionální zájmy. Zdroj blízký skupině Fiat řekl agentuře Reuters, že De Meo dostal "velmi zajímavou nabídku ze zahraničí". De Meova nástupce zatím společnost Fiat nejmenovala.

Ačkoli je Alfa Romeo symbolem italského stylu a rychlosti, již několik let se potýká s problémy. "Alfa Romeo je rozhodně ztrátová, bude ztrátová i po další dva až tři roky," řekl Claussen. "Pokud šéf odchází v časech, jako jsou tyto, zůstává po něm vakuum," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Alfa Romeo hodlá živit oheň zájmu o svůj nejlepší model posledních let co to jde. Aby také ne, vždyť 8C Competizione za to stojí. Proto také bude jednoho...

Alfa Romeo má nového hlavního designéra

Designér Alfy Romeo talentovaný Američan Frank Stephenson od Alfy před nedávnem odešel. V tuto chvíli je už známo jméno jeho nástupce: bude jím čtyřicetiletý...

Výběr článků

Načítám