Hlavní obsah

Seat poprvé ukazuje nový Leon, komunikuje se semafory

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat žije v Barceloně a značka to ráda dává na odiv. Právě v katalánské metropoli zkouší novou komunikaci vozu s infrastrukturou. Na novém Leonu, který tak oficiálně vidíme poprvé, alespoň v maskování.

Automobil, který komunikuje se semaforyVideo: Seat

 
Článek

Komunikace automobilů s infrastrukturou je velkým tématem moderního motorismu. Seat to v domovské Barceloně zkouší i ve spolupráci s magistrátem. Inu, bez podpory města by to nešlo. Například semafory mají vysílačku, která komunikuje s autem.

Systém si dokáže propočítat, jestli blížící se auto musí zpomalovat, či nikoli. Pokud se zelená blíží, šofér je o tom informován přímo pomocí palubních přístrojů, v řádu milisekund. Rovněž auto dokáže přečíst například varovné signály na dálnicích.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Vše je ještě v testovacím režimu stejně jako vůz, na kterém nový systém španělská automobilka demonstruje. Jedná se o nový Leon, další díl do skládačky koncernové nižší střední třídy nové generace. Právě Leon dorazí příští rok, a doprovodí tak nový Volkswagen Golf a Škodu Octavia.

Reklama

Související témata:

Související články

Seat představil elektromotorku s dojezdem 115 km

Seat nebude vyrábět a prodávat jen automobily. V rámci své elektromobility nabízí i elektrické koloběžky a nově také skútr. Postupně se tak rozšíří její záběr...

Výběr článků

Načítám