Hlavní obsah

Seat Leon přijíždí ve verzi na CNG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Škodě Octavia G-Tec, Volkswagenu Golf TGI či Audi A3 g-tron se své varianty s pohonem na zemní plyn dočkal také poslední zástupce nového vrhu modelů nižší střední třídy koncernu VW, Seat Leon.

Foto: Seat

Seat Leon TGI

Článek

Stejně jako u zmíněných sourozenců k pohonu „plynového” leonu slouží čtyřválec 1,5 TSI o výkonu 96 kilowattů, 130 koní, s točivým momentem 200 Nm a Millerovým cyklem spalování. Na výběr je mezi šestistupňovou manuální převodovkou i sedmistupňovovou dvouspojkovou skříní DSG.

Tři nádrže na zemní plyn mají celkový objem 17,3 kg. Dojezd činí až 440 km při kombinované spotřebě zemního plynu 3,9 až 4,3 kg/100 km. Rezervní nádrž pojme devět litrů benzinu.

První jízda se Škodou Octavia RS iV a G-Tec: Ekologie dvakrát jinak

Testy

Novinka je k dispozici v karoseriích hatchback a kombi. Na českém trhu bude Seat Leon TGI k dispozici za ceny od 609 900 korun. Jedná se o další druh motorizace už tak širokého portfolia.

Leon se již prodává s klasickými spalovacími zážehovými a vznětovými motory TSI a TDI, mild-hybridy eTSI či plug-in hybridy e-Hybrid.

Foto: Seat

Seat Leon TGI

Foto: Seat

Seat Leon TGI

Foto: Seat

Seat Leon TGI

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám