Hlavní obsah

Seat León a Altea přicházejí s novým vzhledem

Novinky, maž

Španělská automobilka pokračuje v omlazování své modelové řady. Nyní se změny týkají modelů León a Altea. Obě novinky španělské automobilky přinášejí změny nejenom designové (nová je přední a zadní části karosérie), ale týkají se i použitých motorizací.

Článek

Nově jsou k dispozici vznětové jednotky s přímým vstřikováním common rail. V nabídce bude i větší výběr příplatkové výbavy. Uvedení nových modelů León a Altea na český trh je plánováno na počátek léta, ceny zatím nejsou stanoveny.

Vnější vzhled Leónu je stejně jako v případě modelu Altea modelového roku 2009 je stejně jako u čtvrté generace Ibizy a u připravovaného vozu Exeo ovlivněn designérským konceptem „Arrow Design“ (tzv. „šípový design“). Změny to nejsou razantní, ale „neviditelné“ také nejsou.

:. Seat León pro modelový rok 2009. Fotografie modelu Altea zatím nejsou k dispozici.

Nová je maska chladiče s menším logem značky Seat, čelní světlomety jsou nyní větší. K dalším modifikacím patří nově tvarovaná vnější zpětná zrcátka na předních dveřích. Lepší výhled z vozu zajišťuje větší zadní okno. V interiéru se změny dotkly přístrojové desky, středové konzoly, výplní dveří a materiálů.

Novinkou je systém XDS, jenž spolupracuje se stabilizačním systémem ESP a napodobuje funkci samosvorného diferenciálu. Tím zlepšuje chování vozidla v situacích, kdy dochází ke ztrátě přilnavosti některého z poháněných kol. Systém XDS reaguje tak, že protáčející se kolo přibrzdí.

Diesely mají common-rail

Na vrcholu řady zážehových motorů stojí výkonný čtyřválec 2.0 TSI (155 kW/211 k), významnou inovací u vznětových motorů je zavedení technologie common rail pro motor 2.0 TDI (125 kW/170 k). Ještě výkonnější agregáty nabídnou sportovněji laděné modely Cupra.

Kromě toho dostaly všechny verze vybavené automatizovanou dvouspojkovou převodovkou DSG, která je nyní k dispozici v sedmistupňové verzi také pro motor 1.8 TSI/160 k, pádla na volantu pro manuální sekvenční řazení.

:. Také interiér Leónu prošel decentními změnami.

V rámci výbavy na přání je nyní k dispozici například asistent rozjezdu do kopce, adaptivní bi-xenonové světlomety s natáčením do zatáček, parkovací senzory vpředu a vzadu a optický parkovací systém ve spojení s navigačním systémem.

Kromě toho, všechny verze přicházejí s novým čalouněním s možností objednat si i provedení v černé kůži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám