Hlavní obsah

S lidovým golfem se rozlučte

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou už Volkswagen Golf nebyl vůbec levný, natož abychom řekli, že byl lidový. A tak Volkswagen končí s lidovostí a oficiálně posouvá auto k luxusnější kategorii, protože levné konkurenci auto nemůže čelit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Volkswagen Golf R

Článek

Francouzská a korejská konkurence tvrdě válcuje Volkswagen Golf v rámci cenových nabídek. Německá značka ale nechtěla o zlevňování ani slyšet a místy padala taková slova jako „dumpingové ceny“, „podbízení“ nebo „finanční sebevražda“. Nová generace model VW Golf už vyskočí záměrně cenově o kus výš. Hatchback se tak bude prodávat za výrazně víc peněz než konkurence.

Důvod je prostý. Firma nechce dodávat do auta zastaralé technologie, což podle ní nejde s příliš nízkými cenami. Digitální displeje, konektivita a tlak na ekologické motory prostě stojí spoustu peněz. Auto také o kus naroste a bude se snažit nalákat zákazníky od firem, jako je BMW, Audi apod. Nabídkou prostoru je má výrazně předčit, stačit budou i malé motory (například nový malý tříválec), protože auto i přes nárůst rozměrů zhubne asi 50 kg. Pro zájemce o ekologické motory přijde i mild-hybridní verze.

Ti, kdo budou chtít něco levnějšího, mají se obrátit na jiné značky z koncernu, jako je Seat nebo Škoda. Bohužel to ale vypadá, ale skončí také verze Variant. Podle statistických čísel je prodej třídveřové verze, a právě kombíku Variant marginální, takže se nevyplatí ji držet v nabídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám