Hlavní obsah

S elektromobily zablokovali benzinku, mstili se za parkování u nabíjecích stanic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina chorvatských majitelů elektromobilů uspořádala v pondělí protest, kterým chtěla upozornit na blokování dobíjecích stanic auty se spalovacím motorem. Několik aut ze msty obsadilo čerpací stanici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Záběry z protestu v Chorvatsku ukazují několik elektromobilů značek jako Tesla, BMW, Hyundai, Smart, Volkswagen nebo Nissan, jak blokují čerpací stanici, pravděpodobně v hlavním městě Záhřebu na začátku tohoto týdne.

První česká hypernabíječka elektromobilů je v provozu

AutoMoto

Video z místa konání protestu zveřejnil na svém facebookovém profilu jistý Igor Kolovrat, Chorvat a hrdý člen klubu majitelů Tesla. Rovněž uvedl, proč se s přáteli rozhodli pro tuto akci.

„Takhle to vypadá, když nemáte jiné řešení. Chceme upozornit na problém blokování nabíjecích stanic,“ uvedl muž.

Chorvaté svůj protest nazvali „pomstou elektrických aut“ a trval přibližně 6 minut. Nechtěli prý nikoho obtěžovat, jen ukázat, že i majitelé elektromobilů mají jistá práva.

Reagovali třeba i na takzvaný „Icing“ (ICE je zkratka pro Internal Combustion Engine, motor s vnitřním spalováním), kdy řada majitelů aut na benzin či naftu blokuje dobíjecí stanice v USA. S tímto nepříjemným fenoménem se bohužel setkáte i u nás.

S Teslou naboural do policejního auta, vymluvil se na Autopilota

AutoMoto

Například v USA už jsou státy, které stání u dobíjecích stanic bez dobíjení zákonem zakazují. Patří mezi ně například dlouhodobě proelektrická Kalifornie, Havaj, Massachusetts nebo Florida.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám