Hlavní obsah

S Bentley už majitelé nemusí k benzínce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley spouští novou službu pro své americké zákazníky. Po tři měsíce poběží testovací provoz služby, kdy benzínovou nádrž přijede doplnit speciální služba. Takže majitel vozu nemusí nikdy na benzínku.

Foto: Filld

Služba Filld for Bentley

Článek

Zatím jen majitelé vozů Bentley v americké Kalifornii budou testovat, jak nová služba, která je spojená se společností Filld, bude žádaná a úspěšná. Filld už dnes provozuje pomocí speciální aplikace službu, kdy smluvní majitelé zadají požadavek o doplnění paliva, určí lokaci vozu a Filld jim přiveze palivo ve speciálně upravené dodávce až k jejich vozu a dotankuje ho.

Foto: Filld

Služba Filld for Bentley

Bentley dostane tuto službu jako speciální aplikaci Filld for Bentley. Tady majitelé jednoduše navolí pouze čas tankování, protože díky připojení vozů k internetu je neustále možné sledovat, kde se auto nachází. Filld přijede, natankuje a majitel pak převodem zaplatí cenu. Ta se vypočítává tak, že z nejbližších tří čerpacích stanic se najde nejlevnější cena, kterou pak majitel platí a k tomu přidá cenu za dopravu.

Pokud se celý systém osvědčí, bude zaveden i do dalších států USA a možná i dál. Jednoho dne tak majitelé Bentley nebudou muset vůbec myslet na to, zda mají kontrolovat stav nádrže. Už dnes třeba model Bentayga dokáže pomocí aplikace kontrolovat nastavení klimatizace, sedadel, infotainmentu apod. Takže stačí jen přidat stav nádrže, zadat hladinu, pod kterou když palivo klesne, automaticky přijede služba, která jej doplní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám