Hlavní obsah

Rusové se pokusili uhasit hořící auto sněhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšedním způsobem se pokusili hasit hořící mitsubishi lidé v ruském městě Osinniky v Kemerovské oblasti v Rusku - nakladač na vůz shodil hromadu sněhu. Na místo nakonec stejně museli vyjet hasiči.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Sníh je jen zmrzlá voda, takže by jím snad mělo jít uhasit hořící auto. Vyzkoušet tuto teorii v praxi měli lidé u hořícího auta v ruském hornickém městě Osinniki.

Video ze serveru Youtube, které událost zachycuje, vzniklo podle popisku 17. února. Začíná pokusem muže uhasit požár motorového prostoru starého Mitsubishi Outlander hasicím přístrojem skrz škvíru v pootevřené kapotě. Nedaří se, a tak přijde na řadu těžší kalibr. Přijíždí nakladač, který na kapotu auta nasype hromadu sněhu.

Viditelné plameny to trochu přitlumí, ale úplně to nepomáhá. Ostatně sníh napadal hlavně na zavřenou kapotu a kolem přídě auta, zatímco hoří pod kapotou, kam se žádný sníh nedostane.

Moc efektivní se nezdá ani práce muže s lopatou. Ten chvíli přihazuje na kapotu další sníh, aby ho následně, když se někdo jiný pokouší kapotu otevřít - což kvůli zatížení hromadou sněhu nejde - zase shazoval dolů.

Hasiči podle svědectví u videa dorazili po pěti až sedmi minutách a plameny uhasili, autor snímku i tak ocenil snahu dobrovolníků. „Nebýt traktoru, všechno mohlo shořet nebo explodovat,” vylíčil.

V autosalonu v Praze vzplál luxusní hybrid. Skončil v kontejneru s vodou

Krimi

I když auto vypadá odepsané, na videu není znát, že by se někdo popálil nebo utrpěl jinou újmu na zdraví. Popisek u videa další detaily neobsahuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Hořící BMW uhasili fekáliemi

Šokující, pro někoho zábavné, pro jiného smutné i nechutné video pocházející z Ruska koluje internetem. Hořící BMW X6 na videu hasí fekální vůz, který právě...

Výběr článků

Načítám