Hlavní obsah

Rowan Atkinson alias Mr. Bean zajel nejrychleji okruh Top Gearu

Novinky, maž

Britský komik a herec Rowan Atkinson zajel v rámci slavných osobností nejrychlejší čas v historii televizního pořadu Top Gear. V rámci klání "Hvězda v cenově dostupném autě" s Kiou Cee'd zvládl bezmála tříkilometrový okruh za jednu minutu a 42,2 vteřiny.

Článek

Testovací okruh Top Gearu, umístěný na letišti v Dunsfoldu, má dvanáct zatáček a je dlouhý 2,8 kilometru. Slavné osobnosti, pozvané na natáčení, na něm závodí s „cenově dostupným autem“; nyní se jezdí v Kie Cee'd. V právě odvysílaném díle zajel nejrychlejší čas britský herec a komik Rowan Atkinson. Není to překvapující, Atkinson je velkým motoristickým fanouškem a sám vlastní mj. i McLaren F1.

Atkinson zajel trať v čase 1:42.2, což je nejrychleji od doby, kdy v Top Gearu začaly slavné osobnosti závodit. Dokonce je to i rychlejší čas, než jaký zvládl pilot formule 1 Sebastian Vettel (1:44.0). Absolutní rekord na této trati drží tajemný jezdec Stig, který s Renaultem R24 dokázal zvládnout trať pod jednu minutu (0:59.0). Mimochodem, zdejší trať si můžete zajet i vy – dostupná je ve hře pro PlayStation 3 - Gran Turismu 5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám