Hlavní obsah

Rolls-Royce s edicí Neon Nights zahazuje konzervativní přístup

Novinky, Milan Lažanský

Britská luxusní automobilka představuje tři modely v neonové edici, jejichž laky jsou opravdu výrazné. K mání jsou pro SUV Cullinan, kupé Wraith a kabriolet Dawn.

Foto: Rolls-Royce

Edice Rolls-Royce Neon Nights

Článek

Rolls-Royce si v posledních letech hraje s barvami mnohem více, než tomu bylo dříve. Ovšem tak daleko ještě Britové nezašli, neonové odstíny nové limitované edice opravdu září.

Automobilka uvádí, že speciální lak vytváří intenzivní neonovou zář a při rychlé jízdě efektně zkresluje umělé osvětlení. Edice následuje loňskou speciální várku vozů v pastelovém laku.

Každý ze tří modelů již byl vyroben pro zákazníky ve Spojených státech, na prodej budou pouze další tři vozy od každé barvy. Všechny vychází z dynamicky laděné varianty Black Badge, která nabízí lepší odezvu na plyn, hlučnější výfuk a odlišně nastavené odpružení.

Rolls-Royce Dawn Black Badge v testu: Pět věcí, kterými otevírá tabu konzervativní značky

Testy

Wraith Black Badge byl proveden v odstínu Lime Rock Green, což je téměř světélkující zelená barva inspirovaná australskou zelenou rosničkou, se kterou se Sami Coultas, specialista na barvy zakázkového programu Bespoke, poprvé setkal při cestě do Tamworthu severně od Sydney.

Červený odstín Eagle Rock Red vytvořený pro Dawn Black Badge pak napodobuje železnece mnohotvarého, což je stálezelený strom pocházející z Hawaie.

Pro Cullinan se Bespoke tým inspiroval exotickým motýlem Retus Periander, který se vyznačuje modrými až kovovými odstíny křídel a vyskytuje se téměř v celé Střední a Jižní Americe. Živost jeho křídel má být zachycena v povrchové úpravě Mirabeau Blue.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám