Hlavní obsah

Renault Trafic a Opel Vivaro: Nové dodávky se odhalují na skicách

Novinky, maž

Renault a Opel ukázaly první obrázky nových generací lehkých užitkových vozidel, která společně sdílejí technický základ i motory. Světová premiéra obou nových modelů se očekává v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Opel

Opel Vivaro

Článek

Obě automobilky toho o chystaných modelech kromě neurčité chvály mnoho nesdělily. Kupříkladu Opel tvrdí, že nové Vivaro „do segmentu lehkých užitkových vozů přináší ultramoderní technologie a prvky výbavy”. Renault zase slibuje technologie získané na základě analýz z formule 1, což je nejspíš eufemismus pro menší zdvihový objem u motorů a použití turbodmychadla. I když, kdo ví.

Důležité je, že se na oba modely dá poprvé podívat, třebaže nejde o reálné fotografie, ale pouhé skici. V případě opelu zaujmou originálně tvarované přední světlomety – na první pohled auto vypadá až nečekaně svěže.

Oba modely se budou vyrábět ve francouzské továrně v Sandouville, verze pro britský trh s tradičním označením Vauxhall (namísto Opel) se bude montovat v Lutonu (Velká Británie). Prodej obou modelů bude zahájen zkraje léta letošního roku.

Foto: Renault

Renault Trafic

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám