Hlavní obsah

Renault poprvé ukázal své nové kompaktní SUV Captur

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z desítek ohlášených světových premiér ženevského autosalonu je kromě Škody Octavie Combi také kompaktní SUV od Renaultu. Novinka je postavená na bázi modelu Clio a mezi její konkurenty bude patřit i Škoda Yeti, jakkoliv je mladoboleslavské SUV zaměřeno více na praktičnost.

Foto: Renault

Renault Captur (2013)

Článek

Renault ke svému novému modelu zatím mnoho neřekl. Oficiálně francouzská automobilka uvedla, že jde o automobil postavený na podvozku modelu Clio. Na délku bude mít Captur 4,12 metru, jak bude široký nebo vysoký, je ale zatím zahaleno tajemstvím.

Nabídka motorů bude kopírovat model Clio. Na výběr také bude přeplňovaný tříválec TCE s objemem 0,9 litru (89 k / 69 kW) a turbodiesel 1,5 dCi (stejný výkon jako 0,9 TCE).

Renault naznačil, jaké prvky komfortní výbavy budou k dispozici. Jde například o asistenta rozjezdu do kopce, kameru, parkovací senzory, dotykový displej či (na daný segment) prémiovou audio aparaturu.

Renault Captur se bude vyrábět ve Valladolidu ve Španělsku. Odhalen bude ve světové premiéře v březnu na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám