Hlavní obsah

Renault odhaluje siluetu crossoveru Austral

Francouzská automobilka Renault už po několikáté poutá na své zatím neodhalené SUV Austral. Jedná se o nástupce současného kadjaru, který na trhu skončí.

Renault Austral odhaluje siluetuVideo: Renault

 
Článek

Francouzský Renault na svůj chystaný model Austral upoutává pozornost už od začátku loňského prosince, kdy zveřejnil nejprve jeho poněkud kontroverzní název a následně i několik snímků vozu v maskování během finálního testování.

Renault ukazuje chystané SUV Austral v lehkém maskování

AutoMoto

Nyní tiskové oddělení Renaultu do světa vypustilo sérii tmavých snímků profilu australu, které ukazují jeho boční tvary, včetně siluety karoserie. O jejím tvaru si tak už nyní může udělat obrázek každý sám.

Patrně půjde o klasický tvar SUV se strmě se svažující zádí. Vzadu by se mohl objevit horizontálně spojený světlomet, vpředu dvě velká světla ve tvaru písmene C.

Foto: Renault

Silueta Renaultu Austral

„Renault Austral kombinuje výrazné stylistické prvky, které mu dodávají dynamický a elegantní design. Jeho kvalita je patrná na první pohled. Zmenšili jsme mezery v karoserii, zdokonalili jsme zpracování, aby se okamžitě vytvořil pocit kvality,” uvedl Gilles Vidal, ředitel designu značky Renault.

Na kompletní odhalení auta si ovšem budeme muset ještě nějaký čas počkat, k premiéře ale pravděpodobně dojde ještě v první polovině letošního roku.

Z technických informací víme, že se austral na trh nepodívá s žádným dieselovým motorem. Očekává se naopak mild-hybridy, full-hybridy či plug-in hybridy s možností odbíjení ze sítě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám