Hlavní obsah

Renault chce v Evropě od roku 2030 prodávat jen elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault urychluje plánovaný přechod na čistě elektrickou nabídku v Evropě. Podle šéfa francouzské automobilky se tak má stát už v roce 2030.

Foto: Renault

Renault 5 Prototype

Článek

Avizovaná omezení spalovacích motorů v mnoha zemích a navrhovaný celoevropský zákaz spalovacích motorů od roku 2035 nutí některé automobilky, aby přehodnotily své současné strategie a urychlily přechod na elektromobily. Renault je rovněž značkou, která oznámila, že do roku 2030 bude na starém kontinentě plně elektrická.

Renault odhalil ceny elektrického mégane. Vejde se pod milion

AutoMoto

V pondělí to novinářům oznámil Luca de Meo, generální ředitel francouzské automobilky, během mediální akce v technickém centru Renaultu nedaleko Paříže. Pro Automotive News také potvrdil, že Renault zastaví prodej vozů se spalovacím motorem od roku 2030. Tím se připojuje k Fordu, Opelu, Peugeotu a dalším významným hráčům.

De Meo už v létě loňského roku prohlásil, že v roce 2030 bude elektrifikace Renaultu v Evropě 90procentní, plány tak nyní ještě více přitvrzuje.

Renault 5 se vrací jako retro koncept elektromobilu

AutoMoto

Aby Renault dosáhl svého cíle, uvede do roku 2025 na trh alespoň čtyři plně elektrické modely. Patří mezi ně Renault 5, kompaktní SUV, malý crossover a dodávka. Ty se připojí k Zoe, což bylo první sériově vyráběné elektrické vozidlo Renaultu, a k nedávno uvedenému Megane Electric.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám