Hlavní obsah

Renault 4 čeká znovuzrození, dorazí jako elektromobil s retro designem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základ nové ofenzivy elektromobilů od Renaultu bude stát na retro modelech inspirujících se v legendách minulosti. Francouzská značka vedle novodobého Renaultu 5, který se představil už jako předprodukční koncept, v roce 2025 postaví také Renault 4. S odvoláním na zdroje uvnitř automobilky to uvádí britský server Autocar, který tak navazuje na dřívější spekulace.

Foto: Profimedia.cz

Renault 4

Článek

Renault 5, který se ve formě konceptu ukázal v lednu, se v sériovém provedení představí v roce 2023. Jedná se však jen o jeden ze sedmi chystaných elektromobilů, které jsou součástí odvážného plánu šéfa skupiny Lucy de Mea.

Chystají se tři užitkové varianty, ale také čtyři osobní vozy. Krom modelu 5 to podle informací Autocaru znamená i znovuzrození modelu 4, a to v roce 2025. Luca de Meo již během konference ostatně potvrdil že se „chystá ještě jedno oživení starého jména”.

Renault 5 se vrací jako retro koncept elektromobilu

AutoMoto

Dvojice těchto retro hatchbacků má nahradit stárnoucí model Zoe. Nový Renault 4 bude používat stejnou platformu CMF-B EV jako model 5. Oba modely budou součástí segmentu B a budou mít retro design, ale cenové zaměření by mělo být odlišné, hatchback 5 má být o něco sportovnější variantou.

Původní Renault 4 se vyráběl od roku 1961 až do roku 1994. Prodáno bylo více než osm milionů kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám