Hlavní obsah

Registrační značka se na dubajské aukci prodala za 209 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajská registrační značka AA 8, která se prodala na charitativní aukci za 209,3 milionů korun, je šestou nejdražší na světě. Tu první ale nikdo zatím nekoupil.

Foto: Profimedia.cz

Dubajská registrační značka (Ilustrační foto)

Článek

V Česku jsme zvyklí, že registrační značky na auto stojí 800 korun v případě standardních nebo 10 tisíc v případě značek na přání. Ani s jedněmi se nedá nijak speciálně obchodovat, leda byste prodali i auto, jemuž jsou přiřazeny. V řadě míst na světě to je ale jinak a zajímavé kombinace znaků se prodávají za neskutečné sumy.

Dobrým příkladem může být nedávný výsledek aukce speciálních značek v Dubaji, kde tamní kombinace AA 8 vynesla 35 milionů dirhamů, tedy 209,3 milionu korun. Podle emirátského webu National News je to šestá nejdražší registrační značka na světě.

Na stejné aukci, nazvané Most Noble Numbers, tedy Nejšlechetnější čísla, se prodaly také značky F 55, V 66 a Y 66 za ceny lehce nad milionem dolarů, tedy 22,7 milionu korun.

Aukce ovšem není jen přehlídkou utrácení za relativní zbytečnosti, její výtěžek jde na charitu One Billion Meals (Miliarda jídel), která má za cíl rozdat miliardu jídel hladovějícím lidem v 50 zemích světa. Bude mít ještě druhé kolo, kde se budou prodávat značky města Abu Dhabi s čísly 2, 11, 20, 99 a 999, mimo jiných.

Muž prodává ojeté auto za šílenou sumu, důvodem je nápis na registrační značce

AutoMoto

Jaká je ta úplně nejdražší značka na světě, když AA 8 je šestá? Podle dostupných informací to je britská značka s kombinací F 1, kterou už roky vlastní londýnský podnikatel Afzal Khan. Na webu Regtransfers.co.uk je na prodej za 35 milionů liber, tedy 1,01 miliardy korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám