Hlavní obsah

Range Rover po faceliftu - nový osmiválec a větší komfort

Novinky, maž

Range Rover, vlajková loď britské automobilky Land Rover, prošel faceliftem. Nová verze, která přináší kromě většího luxusu na palubě vozu také nový motor, se představila na právě probíhajícím autosalonu v New Yorku.

Článek

Na první pohled jsou změny na exteriéru hranatého Range Roveru pouze kosmetické – jiný tvar má nárazník, mlhové světlomety jsou nyní kulaté a umístěné níže. Jinak se vzhled vozu neměnil, nebylo třeba, stále vypadá výtečně a originálně.

Range Rover dostal nový motor – jde o pětilitrový benzínový osmiválec s přeplňováním pomocí kompresoru. Výsledkem je 510 koní a 624 Nm točivého momentu. Z klidu na 96 km/h (0-60 mil) zrychlí těžký a obrovský Range Rover s tímto motorem během 5,9 vteřin. Nový motor má nižší spotřebu paliva než původní 4,2 litrový motor (nyní 14,9 litru) a také nižší emise.

Range Rover (2009) - tady vládně luxus...

FOTO: Land Rover

Ten samý motor se dostane i do Jaguaru XF a XKR. V nabídce pro Range Rover je i třílitrový vznětový šestiválec a osmiválec.

Novinkou je adaptivní tempomat, pět digitálních parkovacích kamer a také inovovaný přední displej. Ten je dotykový a nabízí ovládání audiosystému, vestavěné navigace a DVD přehrávače. Výrobce také posílil brzdy a upravil stabilizační systém.

Range Rover má stále typické a tradiční hranaté tvary. FOTO: Land Rover,

Reklama

Související články

První ochutnávka nového konceptu Land Rover

Automobilka Land Rover představila už na frankfurtském autosalonu první fotografii vozu, který se představí až v lednu v Detroitu. Oficiálně se tak přiznala...

Land Rover Defender šedesát let zpátky

To, že tuning nemusí být jen popostrčit vůz do dalšího století, se můžeme přesvědčit u výrobku holandského designéra Pieta Boona. Ten upravil Land Rover...

Výběr článků

Načítám