Hlavní obsah

Rally v dramatických kulisách sopky: La Palmou projely historické vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sopka Cumbre Vieja na ostrově La Palma už přes měsíc a půl chrlí lávu. Milovníky klasických vozů to ale neodradilo od toho, aby tam v sobotu uspořádali rally, informuje agentura Reuters. Akce tak získala jedinečný dramatický nádech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sopka Cumbre Vieja posktytla rallye klasických vozů ojedinělou atmosféruVideo: Reuters

 
Článek

Rally La Palma nejsou rychlostní závody, ale příležitost projet se po méně frekventovaných vedlejších cestách, uvádí pořadatel. Řidičům z celého světa tak nabídl různé trasy včetně zastávky na vyhlídce Tajuya, kde se mohli pokochat pohledem na sopku chrlící lávu, popel a kouř.

„Vidět erupci této sopky je zážitek na celý život. Nikdy jsem nebyl tak blízko vulkánu, takže je to skvělý pohled,” řekl Daniel Sauter ze Švýcarska. Mezi účastníky byli i motoristi z Velké Británie nebo Nového Zélandu. Někteří se však obávali, že popel poškodí jejich klasické vozy, a místo toho přivezli novější auta.

Zámek ve Slavkově ovládla stará auta

AutoMoto

Rallye La Palma byla zařazena do 19denního dobrodružství Grand Tour Canarias, které odstartovalo 3. listopadu. Trasa vede přes sedm ostrovů souostroví, čtyři hlavní a tři menší.

Češka vyhledává aktivní sopky. Asi uhodnete, kde jsme ji potkali

Cestování

Sopka Cumbre Vieja vybuchla v půlce září a od té doby je pořád v činnosti. Láva zničila už téměř 1000 hektarů půdy a více než 2500 nemovitostí. Tisíce lidí musely opustit své domovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám