Hlavní obsah

Rakouská policie dostala na hlídkování na dálnicích Porsche 911

Novinky, maž

Rakouská policie si před začátkem hlavní sezóny dovolených dovezla nové Porsche 911 s majáky a v policejních barvách. Zapůjčený automobil bude hlídkovat na místních dálnicích.

Foto: Porsche

Policejní Porsche 911

Článek

Vozy značky Porsche jsou v Rakousku obvyklé už od šedesátých let minulého století. Vždy jde samozřejmě o jednotky kusů. Nejnovější přírůstek má represivní orgán bezplatně zapůjčený do letošního října.

Jedná se o aktuální verzi modelu 911 Carrera, poháněnou plochým šestiválcem typu boxer. V Česku takový model stojí 2,7 miliónu korun. Motor má výkon 272 kW (370 k) při 6500 otáčkách a dovoluje zrychlit na 100 km/h za 4,4 sekundy (s automatickou převodovkou) a pohybovat se rychlostí až 293 km/h. Policejní speciál má výstražné majáky, vysílačku a stříbrno-červeno-modrou karoserii.

Test Porsche 911 Video: Novinky

Rakouská policie nejčastěji využívá vozy VW Touran a Škoda Octavia 4x4.

V Česku jezdí coby nejvýkonnější policejní speciál hybridní BMW i8, zapůjčené od tuzemského importéra. Policie tento týden převzala již druhou i8, první automobil byl zničen při vážné dopravní nehodě, při které měl řidič tohoto policejního speciálu mozkovou příhodu. [celá zpráva]

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám