Hlavní obsah

Pseudoterénní Dacia Sandero Stepway zamíří nakonec i do Evropy

Novinky, Martin Žemlička

Oplastované verze běžných osobních aut jsou stále populárnější. I když se tato auta tváří podobně jako SUV, pro vyjížďky mimo zpevněné silnice nejsou vybaveny - bez výjimky mají pohon pouze přední nápravy. Dacia Sandero Stepway pokračuje v tomto prapodivném trendu, a i když se s dovozem do Evropy nepočítalo, nakonec se Sandero Stepway bude prodávat i na starém kontinentě.

Článek

Kromě oplastování má Sandero Stepway oproti běžné verzi zvýšený podvozek o 2 centimetry. To se hodí při jízdě na polních a lesních cestách. Vzhledem k tomu, že s pohonem 4x4 se nepočítá, ve skutečném terénu toho popisované vozidlo mnoho nezvládne.

O pohon se stará buď benzínová šestnáctistovka s výkonem 87 koní nebo turbodiesel 1,5 dCi s 67 koňmi. Spotřeba udávaná výrobcem dosahuje v kombinovaném cyklu 7,6 l u benzínového, respektive 5,3 l u turbodieselu. Zrychlení, nejvyšší rychlost, ani točivý moment výrobce zatím neuvádí.

Prodej na českém trhu by měl být zahájen v září, o ceně zatím nebylo rozhodnuto. Základní výbava bude v dané cenové relaci dostatečná a bude zahrnovat kupříkladu centrální zamykání s dálkovým ovladačem, elektrické stahování předních oken, posilovač řízení nebo přední airbag pro řidiče a spolujezdce.

Reklama

Související témata:

Související články

Dacia Logan Van - druhý do party

Kromě pick-upu představila Dacia tento týden i Logan Van, tedy dodávku, která vychází z verze kombi. Délka nákladového prostoru činí skoro dva metry, užitečná...

Výběr článků

Načítám