Hlavní obsah

Prvním elektrickým lamborghini bude crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Lamborghini Stephan Winkelmann poskytl rozhovor britskému automobilovému webu Autocar, ve kterém se rozpovídal například o elektrické budoucnosti ikonické italské společnosti.

Foto: Lamborghini

Ilustrační foto

Článek

První elektromobil z dílen italské automobilky Lamborghini by měl dorazit v roce 2028 a jednat by se mělo o čtyřmístný crossover, uvedl Winkelmann. Elektromobilita je podle něj jasným směrem, kterým se budou firmy v budoucnosti ubírat.

První elektromobil od Lamborghini dorazí za pár let, značka ale věří i syntetickým palivům

AutoMoto

„Co se prvního elektromobilu týče, je jasné, že náš přístup je jasný a uvážlivý. Jistě ale říkáme ano elektrifikaci a je součástí naší budoucnosti. Vytvoříme ale zcela nový model, se sedadly 2 + 2 nebo plnohodnotně čtyřmístné, vyšší a také s vyšší světlou výškou. Jasné rozhodnutí ale zatím nepadlo, a proto je nutné zatím ostatní informace neprobírat,“ uvedl Winkelmann.

Vývoj elektromobilu Lamborghini bude zahájen později v tomto roce. „Výroba je důležitá pro DNA značky. Je jasné, že auto musí být skutečné Lamborghini,“ doplnil Winkelmann s tím, že italská společnost má podle něj výhodu ve spolupráci s obřím koncernem VW.

Konec spalovacích motorů? Ušetřete Ferrari a Lamborghini, žádá Itálie

AutoMoto

Dalším elektrickým lamborghini, které bude následovat těšně po prvním zmíněném crossoveru, by pak podle Winkelmanna měla být čistě elektrická druhá generace oblíbeného SUV-kupé Urus. Konkrétně by měl vůz dorazit v roce 2029 s tím, že Lamborghini ještě předtím přinese facelift současné generace v roce 2023 a o rok později přijde i s jeho hybridní verzí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám