Hlavní obsah

První video omlazené Škody Fabie odkrylo všechny detaily

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazená Škoda Fabia se poprvé ukázala už před třemi týdny. Nyní automobilka ukázala všechny detaily, které jsou ponejvíce kosmetické. V nabídce jsou nově výhradně benzínové motorizace.

Škoda Fabia - facelift 2018Video: Škoda Auto

 
Článek

Co se změnilo? Poprvé je v modelové řadě fabia využita diodová světelná technika pro přední světlomety i zadní skupinové svítilny. Světlomety a jiná maska chladiče jsou u omlazené verze jiné. V nabídce pro hatchback jsou nově až 18palcová kola.

Uvnitř byl upraven design přístrojového štítu, změněn je vzhled dekoračních prvků na přístrojové desce a nové jsou i dvoubarevné vzory potahových látek čalounění sedadel. Vzadu přibyly dva USB porty, v zavazadelníku nově najdete LED baterku a integrovaná škrabka umí změřit hloubku dezénu pneumatik. Nový je také oboustranný koberec pro zavazadlový prostor.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia (2018)

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi (2018)

Nově už bez dieselů

Nabídka motorizací zahrnuje výhradně tříválcové agregáty o objemu jeden litr. S dieselovými motory se již nepočítá, 1,4 TDI o výkonu 66 a 77 kW už v nabídce nefiguruje.

Zákazníci si tak v případě omlazené fabie budou vybírat celkem ze čtyř výhradně benzínových motorů. Nejslabší dvě MPI verze mají výkon 44 kW (60 k), respektive 55 kW (75 k). Silnější TSI pak 70 kW (95 k) nebo 81 kW (110 k). Pro vrcholnou motorizaci lze alternativně zvolit sedmistupňovou automatickou převodovku DSG. Oba motory TSI nově dostaly filtr pevných částic.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia (2018)

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi (2014)

Zvýšila se i aktivní bezpečnost vozu. Nově je dostupná funkce Blind Spot Detection, která upozorňuje řidiče na přítomnost vozidel v mrtvém úhlu. Systém Rear Traffic Alert monitoruje, co se děje za vozidlem a varuje před kolizí při couvání. Další nově dostupnou funkcí je Light Assist, která automaticky přepíná z dálkových na potkávací světla. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám