Hlavní obsah

První SUV od Aston Martinu dostane motor od Mercedesu

Novinky, laz

Chystané SUV od Aston Martinu si půjčí pohonné ústrojí od Mercedesu-AMG. Britská automobilka to již oficiálně potvrdila. Jedná se o poslední důležitý kus skládačky modelu DBX.

Foto: Aston Martin 2x

Aston Martin DBX - maskovaný prototyp

Článek

Dosud nebylo jasné, jaký motor uvidíme pod kapotou prvního SUV od Aston Martinu. Automobilka se o tuto informaci dělí oficiálně ještě před premiérou. Jednat se bude o osmiválec se dvěma turbodmychadly a zdvihovým objemem čtyř litrů. Tedy jednotku, kterou známe už z modelů Vantage či DB11.

Není tajemstvím, že motor pochází z dílny Mercedesu-AMG. Výkon by se měl pohybovat kolem dosavadních 542 koňských sil a točivý moment kolem 700 Nm. V budoucnu se mluví také o plug-in hybridní verzi.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBX - maskovaný prototyp

V rybníčku motoristickém se jinak už docela dávno ví, že to přijde. Tedy že se Aston Martin zařadí mezi exkluzivní značky, které představí své SUV. Například vedle Bentley, Lamborghini či Rolls-Royce. Britové na novinku totiž poutají už dlouhé měsíce.

Dokonce už i tušíme, jak bude DBX vypadat, a to na základě oficiálně zveřejněných snímků maskovaných prototypů. Úplné představení Aston Martinu DBX očekáváme ještě v prosinci letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám