Hlavní obsah

Bentley pro kovboje? Aristokratická značka nabízí edici inspirovanou westernovými klobouky

Novinky, laz

Bentley je proslulé tím, že dokáže své vozy upravit podle přání zákazníků. Pro opravdu speciální edice je tu ale oddělení Mulliner. Například když je potřeba něco pro Texasany.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Stetson edition

Článek

Ve státě Texas se automobilky často snaží nabídnout speciální edice. Už tradiční jsou kovbojské limitky amerických pick-upů od Dodge či Fordu. Takové verze jsou k dispozici většinou jen u dealerů v tomto státě.

Jenže nyní se pro něco podobného rozhodlo Bentley. Exkluzivně u dealera v Dallasu je k objednání edice SUV Bentaygy. Varianta je nazvaná Statson, po tradičním výrobci kovbojských klobouků.

Specialitku poznáte podle plaketek na boku. Především se ale liší barvami a použitým materiály, které souvisí právě s klobouky. Řeč je o speciálním stříbrném laku či oranžovo-hnědém interiéru. Dokonce i obšívání je odlišné, má připomínat vyhotovení těch nejlepších klobouků z portfolia výrobce. Je to od tradiční značky britské aristokracie trošku zvláštní tah, ale proti gustu...

Jeden takový vůz na showroomu aktuálně přijde na 246 578 dolarů, tedy přibližně v přepočtu 5,7 milionu korun. Ovšem další jsou individuálně k objednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám