Hlavní obsah

Pro ruského kreslíře jsou plátnem špinavá auta

Ruský kreslíř Nikita Goluběv jako jiní kreslí i na papír či plátna, kromě toho ale vytváří svá díla i na špinavých dodávkách a osobních autech. Detaily a pečlivost jeho práce na autech jsou dechberoucí. Nejednomu člověku čekajícímu v zácpě tak jistě dokáže zlepšit den.

Foto: Nikita Goluběv/Instagram

Hledět v zácpě do očí Goluběvově velké kočce je rozhodně lepší, než jen zírat na špinavý náklaďák.

Článek

V zimě je na silnicích jistotou jedna věc - auta kvůli blátu, vodě a soli nevydrží příliš dlouho čistá. Někdo své auto pravidelně myje, někdo jiný ho zase nechává špinavé tak, až je sotva vidět registrační značka. Za což si může vysloužit i pokutu. [celá zpráva]

Nikita Goluběv z Ruska, známější na Instagramu pod přezdívkou „proboynick”, právě špinavá auta vidí jako čisté plátno a kreslí na ně obrázky. Ovšem ne nemravná či jiná dílka, která každého napadnou jako první - v jeho případě jde o skutečně velmi propracované věci. Skoro bychom se nestyděli nazvat je uměleckými díly svého druhu.

Goluběv ke své práci nepoužívá jen prsty, byť i jimi, v rukavicích, kreslí. Má samozřejmě štětce různých velikostí, rovněž používá předlohy - to, co chce na auto přenést, si nejdříve nakreslí na papír.

Foto: Nikita Goluběv/Facebook

Práce Nikity Goluběva

Nejčastěji tvoří na dodávkách, protože nabízejí velkou hladkou plochu. Ovšem nepohrdne ani osobním autem, je-li pořádně špinavé a v barvě, ve které kresba vynikne.

Na svém účtu na YouTube sdílel vloni v květnu video, ve kterém se můžeme podívat na jednu z jeho prací, jak vznikala. Všimněte si mimo jiné i úžasné nízké stoličky, na které při práci sedí.

Vůz, na který kreslí, má otevřená okna, takže to asi nebude jen tak nějaké auto na ulici. I po jeho ´zásahu´ jsou auta sice pořád de facto špinavá, ale už poněkud méně ošklivá.

A když někdo stojí za takovým autem v zácpě, jistě mu to vadí o trochu méně. Jen je třeba se stále věnovat provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám