Hlavní obsah

Příští GT-R bude nejrychlejší sporťák světa, chvástá se Nissan

Novinky, fra

Nissan připravuje nový model GT-R, který dnes hrdě nosí přezdívku godzilla. Je to skvělé auto, ale k výkonům těch nejlepších supersportů má ještě daleko. Nová generace by ale měla být o něčem jiném. Má to být to nejrychlejší čtyřkolové silniční auto.

Foto: Nissan

Nissan 2020 Vision Concept

Článek

Nissan na uplynulém Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu představil jeden speciální model GT-R k padesátinám, který přestavěla slavná karosárna. A dokonce se bude i vyrábět za nemalé peníze. [celá zpráva]

Nový sériový Nissan GT-R by měl být nejrychlejším autem světa.

Jenže naše dnešní zpráva je o úplně jiném GT-R. Jde o nástupce, který se připravuje. Nebude to už vůz pro klidné denní užívání, ale v případě potřeby se srdcem tak smělým, že dokáže pneumatikami rozpárat asfalt. Půjde o auto, které se bude moci směle vyrovnat takovým ikonám, jako jsou McLaren apod.

Foto: Nissan

Nissan 2020 Vision Concept

Foto: Nissan

Nissan 2020 Vision Concept

Právě v Goodwoodu dal Alfonso Albaisa, šéfdesignér značky, rozhovor pro britský Autocar. A řekl zajímavou věc. Nové auto prý bude zcela unikátní. Žádný nástupce ve stylu „budeme si připomínat, co mělo předchozí auto krásné, a k tomu dáme větší křídlo“. Nový sériový Nissan GT-R by měl být nejrychlejším autem světa. To je hodně odvážné tvrzení.

A jak bude vypadat? To zatím nevíme. Ale můžeme si to tak trochu představit, když si vzpomeneme na koncept Nissan 2020 Vision. Bylo to sice auto pro počítačovou hru Gran Turismo, ale odrazit se od tvarů klidně značka může. Vždyť auto pro tokijský autosalón postavila i v maketě 1:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám