Hlavní obsah

Primát Rolls-Royce

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Respektovaný král mezi superluxusními automobily - nový Rolls-Royce Phantom - bude standardně vybaven pneumatikami Michelin PAX. Prestižní limuzína se tak stává prvním automobilem luxusní třídy, který bude vyjíždět výhradně na kolech a pneumatikách Michelin PAX System.

Foto: Hynek Mojžíš

Která z krásných dívek vystřídá Terezu Domorázkovou a stane se novou Miss Sympatie?

Článek

Jde také o vůbec první případ, kdy je některý automobil vybavován výhradně touto inovativní technologií.

Pneumatiky a kola Michelin PAX System mají zvláštní konstrukci, která zaručuje bezpečnou jízdu i při ztrátě tlaku vzduchu v pneumatice. Speciální podpůrný plastový prstenec uvnitř pláště a sofistikovaná konstrukce patky ráfku a pláště dovolí i při úplné ztrátě tlaku vzduchu ujet limuzíně Rolls-Royce Phantom ještě více než 150 km omezenou rychlostí 80 km/h. Právě z těchto důvodů a také s ohledem na vyšší nabízenou bezpečnost a efektní design se výrobce luxusních vozů Rolls-Royce rozhodl pro pneumatiky Michelin PAX System.

Po automobilkách Audi a Renault je Rolls-Royce třetí značkou, která vybavuje své modely pneumatikami Michelin PAX System. Ty jsou v současné době nabízeny pro vozy tří různých kategorií: kompaktní velkoprostorové modely (např. Renault Scenic), prestižní dynamické limuzíny (např. Audi A8) a luxusní limuzíny nejvyšší kategorie (Rolls-Royce Phantom).

Reklama

Související témata:

Související články

Titův Rolls-Royce jde od aukce

Bělehradské ministerstvo obrany plánuje, že na aukci, jejíž termín byl stanoven na 27. února, prodá limuzíny, které používal komunistický vládce Jugoslávie...

Výběr článků

Načítám