Hlavní obsah

Převážel koně na otevřené korbě pick-upu. Prý se mu to líbilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koně se běžně vozí v uzavřeném přívěsu, ale muž v Texasu jednoho vezl na otevřené korbě pick-upu. Podle autorky videa kůň vypadal, že si to užívá. Řada lidí s takovou přepravou ale nesouhlasí.

Foto: Profimedia.cz

Texasan měl koně pod kapotou i na korbě. (Ilustrační foto)

Článek

Přeprava koní v přívěsu nebo náklaďáku je relativně běžnou věcí, ale vézt koně na otevřené korbě pick-upu? Nejmenovaný řidič však přesně tohle udělal před několika dny v texaském městě Corrigan.

Pochopitelně, řidiče zastavila policie. Dozvěděla se, že vůz, kterým běžně tahá řádný přívěs s koňmi, je rozbitý, a tak tentokrát koně převáží takto nestandardně. Nechala ho jet dál, protože podle dostupných informací není v Texasu na takovémto konání nic nezákonného.

Ami Parbsová, autorka původního videa, zveřejněného 9. března, sama podle televizní stanice ABC13 chová koně. „Ten kůň nevypadal vystrašený, vypadal zdravý, vlastně vypadal, že si užívá vítr v hřívě,” slyšíme Parbsovou ve videu, zveřejněném televizní stanicí.

Podle názorů účastníků rodea na jiném místě v Texasu, které televizní stanice zpovídala, to není bezpečný způsob, jak převážet koně. „Nevíte, co ten kůň udělá,” říká Donna Skurová. „Neudělala bych to ani se psem, (...) natož s koněm,” nechává se slyšet další účastnice, Waverly Baileyová.

Český zákon říká neohrozit

Lze něco takového legálně provádět v Česku? Zákon 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích v § 52 říká, že „při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích”.

Reklama

Výběr článků

Načítám