Hlavní obsah

Přes padesát let šoféroval bez řidičáku, aniž by na to policie přišla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské a dlouhodobé štěstí měl nejmenovaný senior ve Velké Británii – padesát let jezdil bez řidičského oprávnění a nikdo na to nepřišel. Až donedávna, kdy se dostal do dopravní nehody.

Foto: Profimedia.cz

Britský senior řídil více než půlstoletí, aniž by kdy získal řidičák. (Ilustrační foto)

Článek

Kdy naposledy po vás dopravní policista chtěl řidičský průkaz, ať už z jakéhokoliv důvodu? Tento týden, tento měsíc, tento rok? Pravděpodobně to bylo v nedaleké minulosti, ne tak v případě nejmenovaného britského důchodce, o němž informoval web The Independent.

Večer 5. listopadu se 72letý řidič z anglického Devonu dostal do dopravní nehody. Když na místo přijela policie, zjistila, že důchodce nemá řidičské oprávnění. A že bez něj jezdil více než 50 let.

„Štěstí je na vaší straně, když jezdíte více než 50 let bez řidičáku a nikdy se nic nestane. Jenže všechno dobré jednou končí. Drobná kolize nám odhalila tajemství jednoho Devoňana,” stojí v tweetu aliance dopravních oddělení policejních sborů Devonu, Cornwallu a Dorsetu.

Kromě toho nebyl řidič ani pojištěn. Ze svých přestupků se bude zodpovídat soudu. Za jízdu bez řidičského oprávnění hrozí v Británii pokuta až 1000 liber (cca 29 800 korun), ovšem spolu s jízdou bez pojištění může pokuta činit až 5000 liber (cca 149 200 korun).

Reklama

Související články

Dopoledne mu zakázali jízdu, odpoledne boural

Tři hodiny byla v pondělí odpoledne neprůjezdná silnice I/53 v úseku mezi křižovatkami na obce Práče a Bantice kvůli dopravní nehodě čtyř osobních vozidel...

Výběr článků

Načítám