Hlavní obsah

Překvapení v Las Vegas. Sony představilo své první auto

Novinky, laz

Značka Sony se naplno pouští do světa aut. Demonstruje to koncept Vision-S, elektromobil s mnoha bezpečnostními a moderními komfortními prvky. Žádný bláznivý lunochod ale nečekejte, tohle auto by klidně mohlo ihned do výroby.

Prototyp vozu Sony VISION-SVideo: Sony

 
Článek

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas, který se koná od 7. do 10. ledna, se o největší automobilové překvapení postarala zdánlivě neautomobilová značka Sony. Tu si spíše spojujeme s elektronikou, jako jsou reproduktory, televize, počítače a další.

Možná byste čekali, že půjde o nějaký bláznivý koncept, zcela odtržený od reality. Jenže studie Vision-S vypadá tak, že by se klidně mohla začít prodávat. Jde o sedan se svažující se střechou, trochu ve stylu Porsche Taycan.

Ovladač PlayStationu 5 byl odhalen dříve než samotná konzole

Hry a herní systémy

Celkem pochopitelně se jedná o elektromobil. Dva elektromotory nabídnou systémový výkon 200 kilowattů a sto kilometrů za hodinu je otázkou 4,8 sekund. Ovšem to tady není nejdůležitější. Sony se chlubí především 33 senzory kolem auta, které podporují funkci asistenčních systémů.

Uvnitř najdete obří televizi - jak jinak to u auta od Sony nazvat - infotainmentu. Obrazovky nahradily i zpětná zrcátka. Posádka by měla být pohlcena unikátním audiosystémem. Přesně v duchu značky, která od latinského sonnus, tedy zvuk, odvodila svůj název.

Co všechno zvládne Škoda Octavia? Rumun naložil na střechu paletu cihel

AutoMoto

Japonci na voze spolupracovali s několika stálicemi v oblasti automobilového průmyslu, jako jsou například Magna Steyr, Bosch či ZF. Jestli se ovšem Sony skutečně pustí na automobilový trh s vlastním vozem, nebo jde jen o demonstraci dodavatelských možností společnosti, to zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám