Hlavní obsah

Přechod na elektromobilitu už nemůže být rychlejší, říká šéf Volkswagenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Volkswagen Group se nechal slyšet, že přechod na elektromobilitu je velmi rychlý, ale infrastruktura na něj ještě není zcela připravená. Uvedl to na summitu společnosti Financial Times.

Foto: Volkswagen

Šéf Volkswagenu Herbert Diess za volantem Volkswagenu ID.3

Článek

Projev Herberta Diesse, generálního ředitele koncernu Volkswagen, měl být vrcholem summitu Financial Times „Future of the Car“, tedy v překladu „Budoucnost aut“. Diess se před posluchači rozpovídal mimo jiné o elektromobilitě a rychlosti, se kterou na trh přichází.

Ostrá verze GTX dorazí s faceliftem elektrického Volkswagenu ID.3

AutoMoto

„Děláme vše pro růst, ale jeho dosažení vyžaduje obrovské investice a čas. Potřebujeme, aby byly upraveny nebo postaveny nové závody, abychom měli k dispozici kapacity na výrobu baterií a vybudovali bezpečný a udržitelný dodavatelský řetězec,“ uvedl Diess.

Podle Diesse je zatím nereálné, aby celý automobilový průmysl přešel na elektromobilitu ještě rychleji, než je nyní nastaveno. „Nemůže to být rychlejší,“ řekl s tím, že zájem o elektrická auta je sice obrovský, ale je třeba vyčkat. I tak ale generální ředitel VW věří, že má jeho společnost ambice stát se světovou jedničkou v prodejích i výrobě aut na baterie.

Malá elektrická škodovka na první skice. Dostane sourozence od Volkswagenu a Cupry

AutoMoto

Diess dále uvedl, že největší potenciál vidí v příchodu tří malých, levných elektromobilů do městského provozu, konkrétně se bude jednat o modely Volkswagenu, Seatu a Škody. Ty by měly dorazit v roce 2025.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám