Hlavní obsah

Prahou projela spanilá jízda motocyklů, pomáhá lidem s nevyléčitelnou nemocí

Aktualizováno

Prahou v sobotu projížděly stovky motocyklů v rámci již devátého ročníku akce nazvané MDA RIDE. Kromě zábavy během hudebních vystoupení na Václavském náměstí je cílem získat finanční prostředky pro české asociace sdružující lidi postižené nevyléčitelnou svalovou dystrofií.

Spanilá jízda - sestřihVideo: Novinky

 
Článek

„Nemoc je nevyléčitelná a nedá se ničím zastavit, pouze rehabilitace ji na čas přibrzdí. Děsivé je, že postihuje pouze svaly, nikoliv mozek. Postižení všechny změny k horšímu evidují, ale nechtějí být litováni, touží se účastnit běžného života. I proto vznikla MDA RIDE jako snaha zpříjemnit jim osudem vymezený krátký pobyt na světě něčím zajímavým,“ řekl Josef Kadeřábek, zakladatel benefiční akce MDA RIDE.

Začátek organizátoři naplánovali na desátou hodinu, kdy se na Václavském náměstí uskutečnil koncert skupiny Strahov.

Záznam ze spanilé jízdy Prahou MDA RideVideo: Novinky

Samotná spanilá jízda Prahou začala po půl druhé odpoledne. Vstupné je volné.

MDA RIDE z.s., založená v roce 2008, je sdružení nadšenců – motorkářů, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem se svalovou dystrofií. Za prvních sedm let se podařilo získat ve prospěch obou asociací sdružujících lidi postižené nevyléčitelnou svalovou dystrofií tj. Asociaci muskulárních dystrofiků v ČR (AMD) a Parent Project již 2 787 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám