Hlavní obsah

Postavil pojízdnou repliku lodi ze Star Wars, teď na tom zbohatl

Novinky, dh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynálezce Colin Furze přišel s dalším šíleným nápadem. Doma v garáži si postavil vlastní vesmírnou loď Landspeeder. Takovou, ve které létal Luke Skywalker ve Hvězdných Válkách. Neváhal a přes aukční portál loď prodal v přepočtu za půldruhého milionu korun. S nemalou sumou pak naložil vskutku šlechetně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Elektromobily, hybridy, autonomní vozy, pohon na vodík. To všechno už lidstvo zná, něco se dokonce vyrábí, jiné na sériový provoz čeká. Konstruktéři a vynálezci každopádně urazili dlouhou cestu, ale jedno je jisté, s gravitací si stále moc rady nevědí. Vynálezce Colin Furze si z toho ale hlavu příliš nedělá.

Motorka z Brouka: Výsledek je prapodivný

AutoMoto

Velký fanoušek filmů Star Wars se totiž rozhodl, že si doma postaví věrnou repliku vesmírného plavidla Landspeeder, ve kterém se proháněl Luke Skywalker. Místo toho, aby se loď vznášela, prostě použil kola a „vozidlo“ je tak dokonce pojízdné.

Projekt se podobal originálu lodi z filmu Poslední Naděje z roku 1997 a vzniknul v souvislosti s premiérou nového snímku Star Wars: Vzestup Skywalkera, který bude mít premiéru 20. prosince letošního roku.

Furze o svém projektu informoval fanoušky na sociálních sítích a z celé stavby rovněž vzniklo působivé video plné broušení, svařování a leštění. Výsledná loď má šasi z golfového vozíku, dvě místa k sezení a je pojízdná. Vesmírné budíky na palubní desce však nefungují.

Colin Furze už svůj výtvor stihl prodat na eBay za 50 tisíc liber (1,5 milionu korun). Tuto sumu následně obratem věnoval dobročinnému projektu BBC Děti v nouzi.

Z nové Škody Octavia zbyl jen šrot, prošla prvními nárazovými zkouškami

AutoMoto

Originál Skywalkerovi vesmírné lodi Landspeeder vytvořilo designerské studio Ogle s použitím šasi z legendárního britského vozítka Bond Bug. Tvůrci ovšem potřebovali, aby věc ve filmu létala a k tomu už jim pomohly trikové záběry.

Reklama

Související články

Motorka nejen pro fanoušky Star Wars

K novému dílu Star Wars přijede i jeden speciální motocykl. A nebude to žádný supermoderní elektromotocykl, ale hodně klasická mašina se sajdkárou. Poznejte...

Lexus představuje novou vlajkovou loď, doslova

Luxusní odnož Toyoty si nejspíše spojíte s limuzínami či hybridním pohonem. Ovšem Lexus chce být lifestylovou hvězdou, která se nebojí ani za hranice čtyř kol....

Výběr článků

Načítám