Hlavní obsah

Poslední tři Bugatti Chiron pro Evropu jsou věnovány zakladatelově dceři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva Chirony Sports a jeden „běžný“ se dostanou k evropským zákazníkům ve verzi nazvané L'Ébé, věnované dceři Ettora Bugattiho. Budou to zároveň poslední tři kusy, které zůstanou v Evropě.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron L'Ébé

Článek

Nejstarší dcera Ettora Bugattiho se narodila v roce 1903 a dostala jméno L'Ébé. Po 119 letech toto jméno znovu ožívá - na třech kusech modelu Chiron a Chiron Sports, které automobilka právě představila.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron L'Ébé

Vyznačují se karoserií s odhaleným karbonem, ovšem zbarveným do tmavomodra, a zlatými linkami a detaily, odkazujícími na umělecký styl art deco. Specialitou je také podpis L'Ébé na spodku zadního spoileru a řadě dalších míst.

Interiér kromě oněch podpisů obsahuje vyšité siluety pěti významných modelů Bugatti včetně třech posledních. Jsou ve výplních dveří a zajímavostí je, že jsou si navzájem barevně negativní.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron L'Ébé

Kromě nich i zde nacházíme stejně barvený karbon, a také modrou a krémovou kůži. Na středovém tunelu je také označení 1/3 říkající, že tento kousek je jeden ze tří vyrobených.

Samozřejmě, všechny tři už mají své zákazníky a dva byly dokonce už doručeny. Ten poslední se ke svému majiteli dostane do konce tohoto měsíce.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron L'Ébé

L'Ébé možná není tak známá jako její otec, či třeba jako její strýc Rembrandt nebo mladší bratr Jean, ale stojí za důležitou publikací - biografií svého otce, nazvanou jednoduše Příběh Bugatti. Když její otec zakládal automobilku Bugatti, bylo jí už šest let.

„Biografie obsahuje spoustu deníkových záznamů, napsaných samotným Ettorem, dopisů od zaměstnanců, zákazníků i obchodních partnerů, a také její vlastní zážitky. Významně pomáhá pochopit Ettoreho osobnost, cíle a úctu, kterou ostatní chovali k němu a jeho výrobkům,” komentuje práci L'Ébé současný prezident Bugatti Christophe Piochon.

Bugatti Chiron na válcové zkušebně aneb Jak se testuje 1600koňová bestie

AutoMoto

„S těmito znalostmi dokážeme převést DNA Bugatti do současnosti a přitom zachovat esenci, perfekcionismus a standardy kvality,“ dodal Christophe Piochon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám