Hlavní obsah

Muži v USA poškrábali teslu klíčem a bouchnuli do ní dveřmi. Vůz všechno natočil

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mód zvaný Sentry nabídl majiteli Tesly Model 3 zajímavé, leč nepříjemné obrázky. Auto zaznamenalo, že se kolem něj něco děje a natočilo dva muže, které na parkovišti vedle svého nového drahého vozu rozhodně vidět nechcete.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Škrábání klíčem o lak auta - známý akt vandalismu, který dokáže způsobit vysoké škody. (ilustrační foto)

Článek

Když Tesla přišla s módem Sentry, bylo jen otázkou času, kdy se začnou internetem šířit zajímavé a bizarní obrázky o tom, co se děje kolem zaparkovaného vozu v nepřítomnosti majitele. Na základě senzorů a údajů z kamer si totiž Tesla Model 3 umí spustit nahrávání z parkovacích kamer.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Ty se nacházejí v zadním a předním nárazníku, ale také na bocích. Díky tomu získáte záznam z okolí téměř celého vozu. Neznáme sice příběh, který stojí za přiloženým šířícím se záznamem z amerického Old Sacramenta, ale jsou na něm dva muži.

Dva vandalové, kteří parkují se svým pick-upem vedle Tesly, si nejdříve pravděpodobně stěžují na nějakou deformaci na svém voze. Poté možná i s předpokladem, že za ni může posádka Tesly, „nenápadně” poškrábou bok, aby to následně zopakovali ještě několikrát.

Při nastupování do svého vozu pak jeden z nich nezapomene uštědřit vozu pořádnou ránu dveřmi. Při větším kontaktu vůz umí vyhodnotit situaci a buď jen upozorní majitele přes mobilní aplikaci, nebo také spustí alarm. V tomto případě se pravděpodobně odehrálo maximálně to první. V popisku videa stojí, že vůz již bohužel nestihl natočit registrační značku pick-upu.

Reklama

Výběr článků

Načítám