Hlavní obsah

Porsche ukazuje nový palubní systém. Nabídne lepší grafiku i plánování tras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche oznámilo, že aktualizuje svůj současný informační a zábavní systém v celé řadě modelů. Jedná se už o šestou řadu softwaru Porsche Communication Management, který má přinést nový vzhled, speciální funkce i větší podporu elektromobility.

Foto: Porsche

Nový infotainment Porsche PCM 6.0.

Článek

Nový, respektive výrazně přepracovaný systém informačních a zábavních služeb německé automobilky Porsche bude k dispozici ve všech modifikacích modelů 911, Panamera, Cayenne a také v elektrickém sportovním sedanu Taycan, kterému se dostalo speciální pozornosti.

Kombi z Porsche Taycan už nemusí být oplastované, přijíždí verze Sport Turismo

AutoMoto

Základní změnou je nová vizualizace systému, který je nyní barevnější a přehlednější než jeho předchůdce. Vylepšený by měl být i systém Voice Pilot, který lze používat při hlasovém ovládání. Porsche tvrdí, že většinu aktualizací provedlo na základě připomínek svých zákazníků a podněty přicházely přímo od nich.

Foto: Porsche

Nový infotainment Porsche PCM 6.0.

Za velkou novinku v rámci infotainmentu s názvem PCM 6.0 (Porsche Communication Management) se pak dá považovat i přidání samostatné aplikace Spotify, která se používá ke streamování hudby.

Nově budou mít pasažéři k této platformě přímý přístup rovnou z vozidla a do aplikace se připojí skrze účtu Porsche ID. V aplikaci nechybí ani oblíbená funkce „To se mi líbí“, pomocí které lze ukládat oblíbené skladby a znovu si je přehrávat.

Porsche Taycan jmenováno oficiálním safety carem formule E

AutoMoto

Jak jsme už zmiňovali, velké pozornosti se při vývoji dočkal elektromobil Taycan. Právě pro něj totiž Porsche aktualizovalo a optimalizovalo plánovač tras, který byl přepracován, tak aby bylo dobíjení efektivnější. Nový algoritmus při plánování upřednostňuje dobíjecí stanice s výkonem minimálně 150 kW a více a lépe tak plánuje nabíjení.

Foto: Porsche

Nový infotainment Porsche PCM 6.0.

Majitelé jednoho z nejlepších elektromobilů současnosti pak mohou v mapě plánování přibližovat různé stanice a zjistit tak například, zda je volná nebo se na ní nabíjí jiný vůz. I tato funkce pak byla vyvinuta speciálně na přání současných majitelů či testovacích jezdců taycanu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám