Hlavní obsah

Porsche ukázalo v akci svých 5 nejrychlejších modelů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská automobilka s oblibou vydává videa, která ukazují pět „nej” modelů. Měli jsme 5 nejvzácnějších Porsche, 5 s nejlepším zvukem nebo pět aut s nejnižší hmotností. A nyní přichází pětice nejlépe zrychlujících Porsche.

Porsche - 5 nejrychleji akcelerujících modelůVideo: Porsche

 
Článek

Zrychlení z klidu na 100 km/h je tradičním ukazatelem, který najdete v prospektu ke všem modelům. Je to obvyklý ukazatel toho, jak moc potentní motor dané auto nabízí, byť v praxi bývá důležitější pružné zrychlení, tedy to, jak dané auto zvládne třeba z 80 km/h akcelerovat na 120 km/h.

Porsche nyní ze všech svých modelů sestavilo pětici nejrychlejších. Nikoli z hlediska maximální rychlosti, která u spousty modelů s logem Porsche na kapotě překonává magických 300 km/h, ale v již zmíněné disciplíně 0–100 km/h.

Nejlépe zrychlujícím je dle předpokladů hybridní model 918 Spyder, který se na „stovku” rozjede za 2,6 sekundy. Následuje 911 GT2 RS (2,8 s), dále 911 Turbo S s časem 2,9 sekundy. Čtvrté je hybridní kombi Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo (3,4 sekundy).

Na pátém místě je nejstarší model Carrera GT, jehož čas názorně ukazuje, jak moc se za poslední roky zlepšilo zrychlení. V roce 2003 byl čas 3,9 sekundy něčím neskutečným, dnes stačí na poslední páté místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám