Hlavní obsah

Porsche Panamera přijíždí v platinové edici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajková loď značky Porsche se představuje ve speciální variantě. Panamera Platinum Edition se liší hlavně platinově lakovanými prvky karoserie.

Foto: Porsche Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera Platinum Edition

Článek

Na autosalonu v Los Angeles si 17. listopadu odbude premiéru Panamera Platinum Edition. Verze bude v Evropě dostupná ve verzi 4 a 4 E-Hybrid.

Model, který nedávno prošel faceliftem a na trhu ve druhé generaci figuruje už od roku 2017, tím má tradičně získat na atraktivitě. Zvenčí se liší platinově lakovanými prvky, jako jsou lemy výstupů vzduchu za předními koly, logem Porsche vpředu či názvem modelu vzadu.

Porsche omladilo panameru, Turbo S se už obejde i bez baterií

AutoMoto

Součástí jsou také platinově lakovaná 21palcová kola, černé sportovní koncovky výfuku, zatmavená zadní okna, okenní lišty v leskle černém laku a také zatmavená koncová světla.

Uvnitř odlišnosti speciální edice hledejme například v prahových lištách z černého broušeného hliníku s logem Platinum Edition a speciálních analogových hodinách na palubní desce.

Porsche poodhaluje 718 GT4 RS, na Nordschleife je o dalších 23 sekund rychlejší

AutoMoto

Platinová edice je také o lepší standardní výbavě včetně například adaptivního odpružení, matrix světel s vykrýváním okolního provozu nebo panoramatické střechy.

V Evropě bude Platinum Edition k dispozici také jako kombi Sport Turismo, čínský trh se dočká rovněž varianty s prodlouženým rozvorem.

„V České republice se Porsche Panamera 4 Platinum Edition bude nabízet od listopadu 2021, přičemž dodávky zákazníkům startují v lednu 2022,” zní v prohlášení tuzemského zastoupení. Cena zatím není známá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám