Hlavní obsah

Porsche odhalilo první detaily k nové 911

Novinky, maž

Porsche 911 je ikonickým modelem německé značky. A protože automobilka ze Stuttgartu letos slaví 70 let od svých prvních sportovních modelů, chystá si Porsche nadělit zajímavý narozeninový dárek - novou 911.

Foto: Porsche 2x

Porsche 911 s interním označením 992

Článek

Osmá generace slavné devětsetjedenáctky se - jak víte - neukázala na pařížském autosalonu, Porsche ji ukáže až na přelomu listopadu a prosince na autoshow v Los Angeles. Automobilka už oficiálně vypustila první fotografie, a přestože jsou vozy ještě maskované, je zřejmé, že z pohledu designu se budou měnit jen zcela minimálně.

Pod kapotou bude opět třílitrový šestiválec typu boxer, s jakým výkonem, to zatím Porsche neuvedlo. Připomeňme, že současné provedení začíná na hodnotě 370 koní (272 kW) a je zde předpoklad, že nový model dostane pár koní navíc. Silnější verze S by se mohla dostat na hodnotu 450 koní, výchozí Carrera podle nás na hodnotu 400 koní.

Foto: Porsche 2x

Porsche 911 s interním označením 992

V případě převodovek nahrazuje sedmistupňovou skříň nová osmistupňová dvouspojková převodovka PDK, která je prý zástavbově menší než dosavadní převodovka. Důležitou zprávou je to, že v nabídce zůstala přímo řazená skříň (má na osobní auto nadstandardních sedm rychlostních stupňů).

Porsche dále uvedlo, že 911 je připravena na elektrickou či hybridní verzi, ale ještě bude trvat, než se tak stane. Důvodem je malý dojezd na jedno nabití baterií.

Jako první na trh přijedou provedení Carrera a Carrera S, následované verzemi s pohonem čtyř kol a později přeplňovanou verzí Turbo a ultimativním sportovním provedením GT3.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 911 a 718 Cayman GTS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám