Hlavní obsah

Policisté našli ukradenou Corvette po 38 letech, nyní hledají majitele

Novinky, laz

Tento Chevrolet Corvette z roku 1981 má hodně zajímavý příběh. Vůz byl ukraden jako zánovní a v anonymitě, pod falešným VIN kódem, přežil až do dnešních dnů. Policie v michiganském městě Livonia nyní hledá původíního majitele.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když byli policisté v Livonii povoláni k opuštěnému vozu, staré Corvette, jistě netušili, že z toho bude nakonec detektivní případ. Po odtažení vozu ke služebně se muži zákona jali prozkoumat historii vozu skrze počítačovou databázi. Nejsnáze přístupný VIN kód byl však označen za neplatný.

Posléze policisté zjistili, že číslo bylo přeraženo, to původní ale nakonec na jiném místě karoserie našli. Detektiv Hall tak zjistil, že je vůz od roku 1981 hlášen jako kradený ve městě Pontiac. Tedy ve stejném státě Michigan.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

Policisté pro Fox News sdělili, že vůz má najeto méně než 11 tisíc mil, tedy 17 703 kilometrů. Prý je navíc ve „velmi slušném stavu, na téměř čtyřicetileté auto”.

Bude jistě zajímavé sledovat, jestli se původního majitele podaří dohledat. Ovšem pokud bylo auto pojištěno a majitel podal pojistný nárok, opětovnému shlédání může zabránit pojišťovna, vůz by totiž tím pádem byl jejím majetkem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám