Hlavní obsah

Polestar poodhaluje svůj druhý model. Bude to elektrické čtyřdveřové kupé

Právo, laz

Poté, co se Volvo, respektive čínský majitel Geely, rozhodl formálně oddělit značku Polestar, chystá se odhalení druhého modelu. A v tom nebude řidič ani při sólo cestách trpět nedostatkem komunikace.

Foto: Polestar

Polestar s číslovkou 2 má být čtyřdveřový, o ladné křivky svého sourozence ale nepřijde, jak naznačuje první zveřejněná fotka.

Článek

Polární hvězdu jsme byli v automobilovém světě zvyklí vnímat jako sportovní divizi Volva, která poskytovala i tovární tuning švédských vozů. Jenže podobně, jako tomu bylo u příběhu automobilky DS od francouzské skupiny PSA, došlo loni k marketingovému odtržení. Auta od značky Polestar se letos začnou prodávat samostatně v prvním showroomu v Oslu.

Kupé s prostým názvem Polestar 1 tam a v dalších šedesáti prodejnách, které otevřou do konce roku 2020 po celém světě, doprovodí podobně prostě nazvaný druhý model. S číslovkou 2. Půjde o čtyřdveřový elektromobil s karosérií fastback, tedy se splývavou střechou.

Řidič si i popovídá

Automobilka zatím prozradila, že výkon soustavy se bude pohybovat kolem 400 koňských sil s dojezdem přibližně 483 kilometrů na jedno dobití. Čísla se samozřejmě ještě budou korigovat v rámci homologačního procesu. Uvnitř bude novinkou chytrý software infotainmentu s hlasovou asistentkou od Googlu. Ten má mít v novém vydání přesně určeném pro použití v autech světovou premiéru právě u Polestaru.

Foto: Polestar

Polestar 1

Polestar se profiluje jako značka se strohým a moderním pojetím, s důrazem na elektrický pohon a moderní interakci se zákazníky, včetně komunikace a objednávání aut či služeb primárně přes internet.

Zároveň ale očividně nechce ustřelit do výšin předražených luxusních vozů. Vždyť zmiňovaná novinka, jejíž premiéra se očekává na březnovém autosalonu v Ženevě, se má cenově pohybovat kolem ceny Tesly Model 3. Tu ve Spojených státech koupíte v přepočtu za něco málo přes milion korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám