Hlavní obsah

Pokuta Škodu Auto nemine, pro letošní rok nesplní emisní limity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto letos nesplní emisní limity, které po automobilkách požaduje Evropská unie. Důvodem je mimo jiné pandemie koronaviru, kvůli které se zpozdilo uvedení ekologických elektromobilů na trh, řekl vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera. Informaci přinesl portál Seznam Zprávy.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Scout

Článek

„Očekáváme, že v letošním roce stanovené cíle CO2 nesplníme. V důsledku neočekávaného dopadu pandemie koronaviru došlo ke zpoždění uvedení našich elektromobilů na jednotlivé trhy,“ řekl Kotera.

Evropská rada se podle něj usnesla pro další roky na ještě přísnějších klimatických cílech. „Společnost Škoda Auto je přesvědčena, že další zpřísnění klimatických cílů je ambiciózní, ale splnitelné,“ uvedl Kotera.

S elektromobilem to v Česku stále není jednoduché, v počtu dobíječek jsme na konci EU

AutoMoto

Automobily musí podle nařízení EU vypouštět v průměru maximálně 95 gramů CO2 na kilometr. Za nesplnění limitu hrozí automobilkám vysoké pokuty.

Škoda Auto nabízí například elektrické SUV Enyaq, případně modely Superb a Octavia s plug-in hybridním pohonem. „Díky naší strategii elektrifikace, modulárním platformám pro elektromobily koncernu Volkswagen a elektromobilům založeným na této technologii a v neposlední řadě také další hybridizaci modelového portfolia jsme dobře připraveni,“ řekl Kotera.

Nová Škoda Enyaq detailně. V základu za milion

AutoMoto

Pro přechod na ekologičtější pohonné jednotky je podle Kotery například potřeba masivní rozšíření nabíjecí infrastruktury, zvýšení podílu využívání obnovitelných zdrojů na výrobu energie a zvýšení cen emisních povolenek přibližně na 100 eur (2600 Kč).

„I nadále budeme optimalizovat efektivitu flotily vozů se spalovacími motory a vyvíjet elektromobily s nižšími emisemi. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom náročné cíle CO2, stanovené pro rok 2021, splnili,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám