Hlavní obsah

Pokusili se ukrást zbrusu nové auto z vlaku. Daleko nedojeli

Krádeže aut z parkovišť jsou bohužel poměrně běžná věc, z dealerství občas také nějaké auto zmizí. Tentokrát ale zloději nečekali ani na to, až bude auto doručeno, a pokusili se ho ukrást rovnou z vlaku, na kterém bylo přepravováno.

Foto: Profimedia.cz

Zlodějům se téměř podařilo ukrást auto z vlaku ještě dřív, než dojelo z továrny do dealerství. (Ilustrační foto)

Článek

Německá policie dostala nad ránem 3. dubna zprávu, že u nákladového nádraží Milbertshofen u Mnichova někdo krade auto. Jenže ho nekradl na parkovišti, nýbrž z vlaku, který nová auta transportoval.

Když policie přijela na místo, zjistila, že zloději dokázali auto vyložit z vlaku, a to pomocí speciální, doma vyrobené rampy. Poté měli vyříznout část svodidel vedle vlaku, kudy chtěli sjet na chodník a zmizet.

Jenže, jak ukazuje fotka, sdílená na Twitteru bavorskou policií, auto v tomto místě zůstalo viset. Zločinci ho opustili nejen značně poškozené, ale podle policie navíc s běžícím motorem. I přes okamžité prohledávání okolí za pomoci vrtulníku zločinci zatím nebyli dopadeni.

Lupiči ale neutekli zcela s prázdnou; ze dvou dalších aut odnesli jednotky infotainmentu. Celková škoda zatím přesně vyčíslena nebyla, ale německý magazín AutoBild hovoří o tisících eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám