Hlavní obsah

Podoba nového Range Roveru unikla před premiérou

Vlajková loď značky Land Rover se má v nové generaci ukázat 26. října, internetem ale už kolují špionážní snímky.

Foto: Land Rover

Range Rover nové generace

Článek

Sotva Britové začali poutat na nový „plnotučný” Range Rover, už je na sociálních sítích k vidění odhalená podoba.

Design je podle špionážních snímků evoluční, co se siluety, hranaté přídě a zádě, bohatého prosklení nebo dlouhého zadního převisu týká. Podle očekávání jde o Range Rover na první pohled.

Nový Range Rover je za rohem, největší z britských SUV se ukazuje na prvních snímcích

AutoMoto

Ale zatímco příď lze označit jako minimálně pozměněnou, vzadu se udály podstatnější korekce. Vertikálně členěné svítilny spojuje horizontální černý pás.

Z detailů zaujme široký ozdobný pás na předním nárazníku. Nebo dekor připomínající funkční prvek odvětrávání motorového prostoru, který je ale stejně jako u předchůdce umístěn na předních dveřích, kvůli čemuž svou falešnost křičel do světa, což pravděpodobně bude i nadále.

K vidění je i interiér, který má sice opět široký středový tunel, ale dominantní roli hraje středová obrazovka informačně-zábavního systému. Celkově vnitřek připomíná současný Jaguar XF po faceliftu.

Stejně jako o něco menší sourozenec, chystaný Range Rover Sport nové generace, bude novinka jezdit na zcela nové platformě MLA. Očekává se, že bude nabízen ve variantách s mild-hybridním, plug-in hybridním a čistě bateriovým pohonem.

Chystaný Range Rover Sport natočen při testech na Nordschleife

AutoMoto

Objednávky se otevřou v den premiéry. Stejně jako jeho předchůdce bude model soutěžit v segmentu velkých luxusních SUV proti vozům jako BMW X7 a Mercedes-Benz GLS.

Půjde již o pátou generaci legendárního SUV, které v loňském roce oslavilo 50. výročí.

Reklama

Výběr článků

Načítám