Hlavní obsah

Podívejte se na první jízdní video sportovního SL 63 AMG

Novinky, maž

Mercedes zveřejnil první video ostrého SL 63 AMG, které bude mít světovou premiéru na ženevském autosalonu. SL 63 AMG nové generace zvládne zrychlit na stovku za 4,2 vteřiny, prodávat se začne ještě letos, prodejní cenu zatím automobilka neuvedla.

Sportovní SL 63 AMG na prvním jízdním videuVideo: M-B

 
Článek

Pod kapotou najdete 5,5litrový osmiválec, který nahradil původní atmosférický motor V8 s objemem 6,2 litru. Nový motor je dvakrát přeplňován, je o zanedbatelných 11 koní výkonnější (nyní 536 k a 800 Nm), nicméně jeho spotřeba by měla být nižší o 30 procent.

Nejvyšší rychlost bude pravděpodobně omezena na tradičních 250 km/h, po deaktivaci omezovače by neměl být pro SL problém překonat hranici 300 km/h. Zrychlení 0-100 km/h je u nové generace o 0,4 s lepší než dříve – nyní 4,3 s, respektive 4,2 s AMG Performance paketem. Ten nabídne 560 koní a 900 Nm.

Díky využití hliníku a hořčíku klesla hmotnost o 125 kilogramů na nynějších 1800 kilogramů, což je na sportovní auto stále hodně. Vzhled automobilu se v případě šesté generace v hlavních rysech příliš nezměnil, nový je přední nárazník, maska a integrovaná LED světla a přední světlomety s "ostřejším" designem.

Prodejní cenu zatím Mercedes neoznámil. Poprvé se nový model ukáže příští týden na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám