Hlavní obsah

Peugeot veze do Ženevy dalšího "kombíka"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Peugeot oznámila uvedení kombi verze modelu 407 nesoucí označení 407 SW. Svou světovou premiéru si vůz "odbyde" na březnovém ženevském autosalonu a již nynější reakce napovídají, že to nebude jen tak ledajaký "kombík".

Foto: Vladimír Uhlíř

Historický výhled z Popova s kapličkou v popředí

Článek

Přes 4,7 metru dlouhý vůz, jehož délka se oproti verzi 407 zvětšila o 87 milimetrů, je již třetí kombi v modelové nabídce Peugeotu. Po vozech 206 SW a 307 SW tak přichází vůz, který na první pohled zaujme svou originálně řešenou zádí, kde chybí klasické třetí boční okénko, a rozměrným střešním oknem.

To má plochu 1,6 m2 a rozšiřuje celkovou zasklenou plochu vozu na 4,28 m2. Kdo se nechce stále kochat oblohou, může využít stínící panely, které jsou ukryty uvnitř pevné části střechy.

Zavazadlový prostor má objem 448 litrů a svou základní délku 1030 mm může, díky sklopení zadních a spolujezdcova sedadla, rozšířit až na 2700 litrů. Pro jednodušší ukládání malých zavazadel je zadní sklo samostatně výklopné.

Peugeot 407 SW bude mít k dispozici šest různých druhů motorů, které už byly úspěšně testovány a využity v modelu 407. První čtyři jsou benzínové s objemy od 1.8 do 3.0 litru, dále dva diesely HDi s objemy válců 1.6 a 2.0 litru, každý s filtrem pevných částic.

V závislosti na uvedených motorech je k dispozici pěti- a šestistupňová manuální převodovka, dále čtyřrychlostní automatická a v případě využití třílitrového šestiválce i šestistupňová automatická převodovka.

Reklama

Související články

C-MAX získal cenu za design

Na uplynulém bruselském autosalonu byl Ford Focus C-MAX oceněn prestižní Evropskou cenou za design, kterou každoročně uděluje organizace Designers Europe. Cena...

Po třech letech přichází Mini Cabrio

Léto je ve znamení kabrioletů. Dvojnásob to bude platit letošní léto, kdy budou uvedeny dva kabriolety postavené na základě vozů Mini Cooper a Mini One, které...

Do Melbourne se řítí tajfun F6

Australská firma Ford Performance Vehicles (FPV) připravuje na nadcházející autosalón v Melbourne novinku v podobě supersportu F6 Typhoon. FPV, což je společný...

Výběr článků

Načítám